Dykplatser: Phi Phi-Öarna

Scuba diving next to turtles in Phi Phi islands

Nybörjare | 5-35m | Milda strömmar

Mushroom Rock är den första dykplatsen efter Phi Phi Leys norra spets, på öns västra sida. Den bjuder på toppar som når ända upp till ytan, som den som är formad som en svamp (därav platsens namn). Här hittar du massvis av mjuka koraller och stora stim av gulryggade fysiljärfiskar, barracudas, golden trevallies och mer. På dykplatsens grunda del kan man få syn på sköldpaddor och svartfenade revhajar.

Yellow fish swimming in Phi Phi

Nybörjare | 5-30m | Milda - Mellanstarka strömmar

Maya Bay Corner är en trevlig, grund dykplats med svaga strömmar. Revet består av hårda koraller, stenbumlingar och mindre grottor där det bor små fiskar som tittar fram. Här kan du stöta på mindre fiskstim bland korallerna, och eftersom platsen erbjuder djup på bara fem meter lämpar sig Maya Bay även för nybörjare.

Scuba diving trips from Krabi

Nybörjare | 5-20m | Milda - starka strömmar

Red Wall är den perfekta platsen för den som vill dyka bland bergsväggarna. Här är de branta, med smala gångar att simma genom, vilket ger dykningen extra spänning. Här kan du ofta få syn på fysiljärfiskar och stim av snapperfiskar. Väggen är täckt av både hårda och mjuka koraller, och precis som de andra platserna vi besöker under utflykten till Phi Phi så passar Red Wall både erfarna dykare och nybörjare.

Colorful fish in Phi Phi islands
Find puffer fish while scuba diving
Scuba diving through crystal clear water

Vårt kontor

Rayas kontor ligger i Nopparat Thara-området, ett par hundra meter från avgångsplatsen för alla våra utflykter till havs. Vår butik har ett stort utbud av det senaste inom utrustning för vattensport, snorkling och dykning. Vi har öppet året runt och driver även Raya Guest House för att erbjuda boende.

Raya Divers Co Ltd
153/7-8, Moo 5, Ao Nang A. Muang,
Krabi 81000 Thailand
TEL: (66) 81 370 3376 / (66) 81 968 2773
EMAIL: booking@rayadivers.com